sepolia logo

Κατά την ολοκλήρωση της υποδοχής των πακιστανών μαθητών με γιορτή στο 144ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια την Κυριακή 12/11, συνεργεία μελών αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων μοίραζαν τρικάκια στην ευρύτερη περιοχή των Σεπολίων.

Όπως καταγγέλλουν, σε μπαλκόνι σπιτιού της περιοχής εμφανίστηκαν τρία άτομα που κρατούσαν στα χέρια τους πυροβόλα όπλα, χωρίς οι καταγγέλλοντες να μπορούν να προσδιορίσουν το είδος τους. Ένας μάλιστα από την ομάδα που προπαγάνδιζε τις απόψεις της με τρικάκια και αφίσσες δέχθηκε πυροβολισμό από αεροβόλο όπλο.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής που βρίσκονταν επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή και στον οποίον αρχικά κατέφυγαν για να καταγγείλλουν το γεγονός τους παρέπεμψε στο οικείο Αστυνομικό τμήμα. Το ίδιο συνέβη και με άνδρες της ασφάλειας που κατέφθασαν στο σημείο, που τους παρέπεμψαν στην ΓΑΔΑ, παρά το ότι τους υπεδείχθη ακόμα και το διαμέρισμα από το οποίο έγινε η βολή.

Οι καταγγέλοντες πήγαν πράγματι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και κατέθεσαν επίσημη αναφορά.

Σχετικά με το γεγονός αυτό, εξέδωσαν δύο σχεδόν πανομοιότυπες ανακοινώσεις, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης», οι οποίοι καλούν σε αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 14/11 στις 6μμ στο Μετρό Σεπολίων.

Η Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης

Καταγγέλουμε τη θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμούς από αεροβόλο όπλο που δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11, μετά από το μαζικό αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών και των μανάδων της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144 Δημοτικό Σχολείο.

Η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στο γενικότερο κλίμα των φασιστικών-ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται στην περιοχή μας.

Προσπάθησαν να ακυρώσουν τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, διασπείροντας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Πριν μια εβδομάδα βανδάλισαν το στέκι της λαϊκής συνέλευσης και σήμερα απείλησαν και έριξαν με αεροβόλο σε ομάδα αφισσοκολλητών.

Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος. Χωράμε όλοι οι καταπιεσμένοι, οι μισθωτοί που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, οι άνεργοι, η νεολαία που δουλεύει στα ντελίβερι και τα καφέ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες. Αυτοί που με το μίσος τους επιτίθενται σε μικρά παιδιά, όπως τον Αμίρ στη Δάφνη, που ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι στα αφεντικά, που ποτέ -όλως τυχαίως- δε συγκρούονται με τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια ή με τους εφοπλιστές που γεμίζουν τις ακτές μαζούτ και κάνουν τις πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο.

Εμείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους
ότι δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος στη γειτονιά μας. 

Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, να αγωνιζόμαστε για του φτωχού το δίκιο
και να διασφαλίζουμε τα αυτονόητα.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/11 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

 

Και η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης»

Καταγγελία για θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμό στα Σεπόλια

Θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμό, δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα αντιφασιστών που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11, λίγες ώρες μετά το μαζικό αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ Αθηνών.

Θεωρούμε ότι η επίθεση εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων φασιστικών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή αλλά και γενικότερα. Την περασμένη εβδομάδα φασιστικές ομάδες χτύπησαν το σπίτι του μικρού Αμίρ, διέσπειραν το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα Σεπόλια, βανδάλισαν το στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης, χτύπησαν αφισοκολλητές με αεροβόλο.

Εντείνουν τις επιθέσεις τους γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο κόσμο και τη νεολαία!

Τους ενόχλησε το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος. Χωράμε όλοι οι καταπιεσμένοι, οι μισθωτοί που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, οι άνεργοι, η νεολαία που δουλεύει στα ντελίβερι και στα καφέ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες.

Αυτοί που με το μίσος τους επιτίθενται σε μικρά παιδιά, όπως τον Αμίρ στην Δάφνη, που ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι στους εργοδότες και τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια.

Σοβαρότατες οι ευθύνες της αστυνομίας που ενώ βρισκόταν με πολλές δυνάμεις στην περιοχή και ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν, δεν παρέμβηκε απ’ ευθείας αλλά άφηνε το χρόνο να κυλά χωρίς να κάνει καμία ενέργεια σύλληψης των δραστών.

Καταγγέλλουμε την επίθεση αυτή και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δε θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος.

Δεν μας τρομοκρατούν. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η πρόεδρος            Ο γραμματέας
Ρέππα Ντίνα        Σακαρετσάνος Λάμπρος