sepolia logo

κακοκαιρία

κακοκαιρία

 • Με την πρώτη σταγόνα της βροχής...

 • Δύο θερμαινόμενες αίθουσες για άστεγους από Πέμπτη 10/3 ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων

  Κύμα ψύχους με πολικές θερμοκρασίες και εκτεταμένες βροχοπτώσεις αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Αθήνα και ο Δήμος Αθηναίων κινητοποιεί όλο το μηχανισμό του ανοίγοντας θερμαινόμενες αίθουσες για όσους διαμένουν στους δρόμους και ενεργοποιώντας σε 24ωρη βάση κοινωνικές δομές του.

 • Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν ζημιές από την πτώσεις δέντρων, αποζημιώνονται από τον Δήμο Αθηναίων

  Οι υπηρεσίες του Δήμου θα αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα, τις αιτήσεις αποζημίωσης που καταθέτουν δημότες για οχήματα που υπέστησαν ζημιές από την πτώση δέντρων και κλαδιών.

 • Παρεμβάσεις της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στο δημοτικό συμβούλιο της 31/1

  Στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 31/1, η Ανοιχτή Πόλη έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις εκτός ημερήσιας διάταξης:

  Χιονόπτωση
  Για μια ακόμα φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις βροχές που μετέτρεψαν γειτονιές της πόλης σε λίμνες, η Αθήνα αποδείχτηκε ανοχύρωτη απέναντι και στη χιονόπτωση. Η εικόνα της πόλης κατά την πρόσφατη κακοκαιρία μαρτυρά τόσο την αποτυχία του τελείως ανέτοιμου «επιτελικού» κράτους, όσο και την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής που δεν πήρε όσες πρωτοβουλίες ήταν απαραίτητες για τη διαχείριση του φαινομένου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου, κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση σε νοσοκομεία και άλλες σημαντικές υποδομές, ακλάδευτα δέντρα έσπασαν προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ολόκληρες γειτονιές έμειναν πρακτικά αποκλεισμένες για μέρες και παρέμεναν με σημαντικά προβλήματα μέχρι πολύ πρόσφατα. Η Ανοιχτή Πόλη ανταποκρίθηκε στην ανάγκη των δημοτών, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, συγκεντρώνοντας τα προβλήματα για τα οποία μας ενημέρωναν οι δημότες και προωθώντας τα το συντομότερο στις αρμόδιες υπηρεσίες.
  Η αποκαρδιωτική εικόνα της πόλης δεν οφείλεται όμως τόσο στο χιόνι, όσο στις πολιτικές που πεισματικά αρνούνται να κάνουν προσλήψεις, που θέλουν τις υπηρεσίες γερασμένες και υποστελεχωμένες και που αναθέτουν σωρηδόν δημόσιες και δημοτικές αρμοδιότητες σε ανεξέλεγκτους ιδιώτες. Ειδικά η μεγάλη εργολαβία πρασίνου, στην οποία η δημοτική αρχή διέθεσε 37 εκατομμύρια ευρώ, έχει αποδειχτεί, πέρα από ακριβή, και αναποτελεσματική. Στα Ιλίσια, οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν την επαναφύτευση των 250 δέντρων και την αποκατάσταση των υποδομών του άλσους που έπληξε η περσινή κακοκαιρία “Μήδεια”.
  Η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει να μάχεται, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, για δυνατές δημοτικές υπηρεσίες που θα εγγυώνται την ουσιαστική ασφάλεια των ανθρώπων της πόλης και θα τους θωρακίζουν αποτελεσματικά απέναντι σε έκτακτες καταστάσεις. Καλέσαμε τη δημοτική αρχή να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του προσωπικού του Δήμου Αθηναίων και το μηχανισμό των δημοτικών κοινοτήτων, αλλά και να προμηθευτεί βασικό εξοπλισμό πολυχρηστικής ικανότητας, ώστε η πόλη να μην είναι γυμνή στο επόμενο έντονο καιρικό φαινόμενο.

  Συμβασιούχοι
  Τόσο οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, όσο και οι συμβασιούχοι που προέρχονται από την προκήρυξη 3Κ, αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξόδου από την εργασία, παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει ομόφωνα ομολογήσει ότι καλύπτουν μόνιμες ανάγκες των υπηρεσιών, στην κάλυψη των οποίων έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία. Η Ανοιχτή Πόλη κάλεσε τη δημοτική αρχή να στηρίξει έμπρακτα τη διεκδίκηση των συμβασιούχων εργαζομένων για δουλειά και να προχωρήσει σε προκήρυξη έκτακτου προσωπικού για κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών, όπως της δίνει δικαίωμα ο νόμος, προκειμένου τόσο να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, όσο και να αποκρουστεί η απειλή της ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι.

  ap dentra kladia xioni

  Φασιστική επίθεση στα Πατήσια
  Καλέσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να δηλώσει την απερίφραστη καταδίκη του για την πρόσφατη δολοφονική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σε χώρο λατρείας στα Πατήσια, επίθεση που παραπέμπει σε δράση νεοναζιστικών ομάδων και χτυπά το καμπανάκι της εγρήγορσης απέναντι στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. Οι γειτονιές της πόλης είναι ασφαλείς όταν είναι ζωντανές και όταν εμπεδώνεται ανάμεσα στους κατοίκους τους η δημοκρατία, η συμμετοχή και η αλληλεγγύη.

  Ενίσχυση πολιτισμού
  Οι άνθρωποι του πολιτισμού έχουν πληγεί και συνεχίζουν ακόμα να πλήττονται σκληρά από την πανδημία και τα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα. Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, στα λόγια έμειναν οι δεσμεύσεις του Δημάρχου για στήριξη των ομάδων της πόλης που δραστηριοποιούνται στο χορό, με παραχώρηση της χρήσης του πολυχώρου Καλουτά, αλλά και αξιοποίηση και άλλων μη χρησιμοποιούμενων ακινήτων που διαχειρίζεται ο Δήμος. Όχι μόνο ο σχεδιασμός που είχε αρχικά συμφωνηθεί, σε συνεννόηση μαζί τους, εγκαταλείφθηκε χωρίς καμία εξήγηση, αλλά και η δημοτική αρχή αγνοεί εδώ και έναν χρόνο τις εκκλήσεις τους για επικοινωνία. Καλέσαμε τη δημοτική αρχή να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των ανθρώπων του πολιτισμού, εξαντλώντας τις δυνατότητες παραχώρησης χώρων που να μπορούν να κρατήσουν ζωντανές τις πολιτιστικές ομάδες της πόλης, φιλοξενώντας τις δραστηριότητές τους.

  Χειροτέχνες
  Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να αναβάλει την εφαρμογή της πρότασής της για τη χωροθέτηση αγοράς χειροτεχνών-καλλιτεχνών στο Θησείο, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους και να αποκρυσταλλωθούν εκείνες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που να μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες της δραστηριότητάς τους.

  Ενίσχυση διαγνωστικών κέντρων covid
  Καλέσαμε τη δημοτική αρχή να εξαντλήσει τα περιθώρια για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών, σε σχέση με την πρόσβασή τους σε δημοτικές δομές διενέργειας τεστ covid. Παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά το προσωπικό του Δήμου Αθηναίων, και σε συνδυασμό με την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα υφιστάμενα σημεία διαγνωστικού ελέγχου δεν επαρκούν, όπως μαρτυρούν και οι διαμαρτυρίες που καταγράφονται στα δημοτικά διαμερίσματα.

  Οδός Ταϋγέτου
  Θέσαμε στη δημοτική αρχή την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στην οδό Ταϋγέτου, όπου το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα, με θύμα μικρό παιδί, υπογράμμισε με τραγικό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο που περνάει μπροστά από τα σχολεία της Γκράβας. Ζητήσαμε μέριμνα για την προστασία των περιοίκων και των χρηστών της περιοχής, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή στερούνται τα στοιχειώδη: επαρκή φωτισμό, επαρκή σήμανση και μέτρα περιορισμού της ταχύτητας, όπως σαμαράκια.

 • Χωρίς μεγάλα προβλήματα τα Σεπόλια από την κακοκαιρία - την ώρα που η Αττική βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας

  Σε καλή κατάσταση βρήκε τα Σεπόλια η δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας, συγκριτικά πάντα με άλλες περιοχές της Αττικής. Φυσικά, υπάρχουν χιόνια στους δρόμους, φυσικά είναι επικίνδυνο το περπάτημα στα πεζοδρόμια λόγω του πάγου, αλλά τουλάχιστον είχαμε ρεύμα και νερό!

 • Για μια ακόμα φορά παραδόθηκε χωρίς μάχη η Αττική στην κακοκαιρία

  Μια κακοκαιρία που ήταν γνωστή από μέρες και για την οποία ο απλός πολίτης είχε βαρεθεί να ακούει στα μέσα ενημέρωσης, προκάλεσε πάλι χάος στην Αττική, με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, που ήταν, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις αρμοδίων παραγόντων, «απόλυτα έτοιμες» να φαίνονται ανίκανες και την πολιτική προστασία να περιορίζεται ακόμα μια φορά στην αποστολή μηνυμάτων στους πολίτες.

 • Η απάντηση του Κ. Μπακογιάννη στις κριτικές για τις ευθύνες του Δήμου σχετικά με τις πλημμυρισμένες γειτονιές

  Σύντομη απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης στην έντονη κριτική που δέχθηκε σχετικά με τις ευθύνες του Δήμου για τα μέτρα που δεν πήρε και την προετοιμασία που δεν είχε κάνει μπροστά στην προαναγγελθείσα νεροποντή της προηγούμενης εβδομάδος.

 • Ακόμα μια φορά - Βενετία τα Σεπόλια ο Κολωνός και η Ακαδημία Πλάτωνος

  Ίσως δεν έχει και  πολύ νόημα να αναφερθούμε ακόμα μιά φορά στα προβλήματα που δημιουργούνται κάθε φορά που πέφτει μια δυνατή βροχή στα Σεπόλια, στον Κολωνό και στην Ακαδημία Πλάτωνος.

 • Πινκ-Πονκ ευθυνών

  Με εξώδικα ξεκίνησαν να “απαντούν” δήμαρχοι στον ΔΕΔΔΗΕ για την πρωτοφανή ταλαιπωρία των δημοτών τους από τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος που προκλήθηκαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας “Μήδεια” αλλά και την προσπάθεια κάποιων κύκλων του να μεταθέσουν το βάρος της ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση.

 • Είδαν και τα Σεπόλια άσπρη μέρα...

  Δεν είναι και συνηθισμένο θέαμα να βλέπουν την γειτονιά τους οι Σεπολιώτες κάτασπρη και γι αυτό το απόλαυσαν, όσοι μπόρεσαν τουλάχιστον. Από νωρίς το πρωί κατά ομάδες, αρχικά γονείς με τα παιδιά τους και αργότερα παρέες πιτσιρικάδων και εφήβων τόριξαν στον χιονοπόλεμο.

 • Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για τον επερχόμενο χιονιά

  Σε κατάσταση ετοιμότητας για την προστασία των αστέγων βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων, μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού και χαμηλές θερμοκρασίες.

 • Έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων για το κρύο με θερμαινόμενες αίθουσες και RapidTest

  Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης τόσο από την επερχόμενη κακοκαιρία όσο και από την πανδημία, βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων.

  Σε μία προσπάθεια να μη μείνει κανένας μόνος του υπό τις καιρικές συνθήκες για τις οποίες προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει δομές και χώρους όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν, να έχουν γεύματα και να προστατευθούν.

 • Πνίγηκαν - για λίγη ώρα ευτυχώς - τα Σεπόλια, με την προχθεσινή νεροποντή

  Με την «τοπική» καταιγίδα της Κυριακής 29/7 πολλοί δρόμοι των Σεπολίων έγιναν αδιάβατοι, ευτυχώς για λίγη ώρα, όσο κράτησε και η έντονη βροχή.

 • Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας

  Το Στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης» καλούν όλους μας να βοηθήσουμε στην συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία.

 • Καιρικές καταστροφές στο λεκανοπέδιο - Για να μην ξεχνάμε

  Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή στην Δυτική Αττική που προξένησε 20 άδικους θάνατους και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ψάξαμε να βρούμε συγκεντρωτικά στοιχεία για παλαιότερες καταστροφές στην Αττική.

 • Η Λαϊκή Συνέλευση καταγγέλει εγκληματικές ευθύνες για την τραγωδία στην Μάνδρα

  Με αφορμή την πρόσφατη φονική τραγωδία στην Μάνδρα η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδίδει εγκληματικές ευθύνες στις μνημονιακές κυβερνήσεις.

 • Τελικό πριν λίγα λεπτά: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής

  Κι ενώ πριν λίγη ώρα γράψαμε για την απόφαση του Δήμου Αθήνας για το ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 17/11, πριν λίγα λεπτά η Περιφέρεια Αττικής, τα έκλεισε όλα!

 • Ποιά σχολεία της Αθήνας παραμένουν κλειστά κι αύριο Παρασκευή 17/11

  Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή και έτσι αρκετά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την 17η Νοέμβρη.

ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ

Πολιτική διαχείρισης cookies

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies τα οποία ανιχνεύουν την δραστηριότητά σας. Αυτό γίνεται για την συλλογή στατιστικών στοιχείων τα οποία σκοπεύουν στην βελτίωση της λειτουργίας του. Επίσης και η Google χρησιμοποιεί ορισμένα cookies για διαφημιστικούς ή άλλους λόγους.