sepolia logo

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη δράση των φασιστικών συμμοριών στα σχολεία και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και της Αττικής, εξέδωσε ο εκπολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σεπολίων, «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», θεωρώντας ότι η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη, είχε σχέση με τέτοιες δράσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Να μη συνηθίσουμε! Να μη φοβηθούμε! Η φασιστική-ναζιστική βία και οι συμμορίες των μεγαλοεπιχειρηματιών δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία και τις γειτονιές!

Η «Αναγέννηση» εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη δράση των φασιστικών συμμοριών στα σχολεία και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και της Αττικής! Όπως αποδεικνύεται η δράση αυτή έχει άμεση σχέση με την εν ψυχρό δολοφονία του 19 Άλκη.

Ευχόμαστε κουράγιο στην οικογένειά του και τους φίλους του. Ζητάμε κι εμείς όπως όλος ο κόσμος τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους,
τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια τής μητέρας τους
την ώρα που εκείνη ετοιμάζει το φαΐ κι ακούει το νερό να κοχλάζει
σα να σπουδάζει τον ατμό και το χρόνο. Πάντα εκεί –

Και το σπίτι παίρνει ένα άλλο στένεμα και πλάτεμα

σάμπως να πιάνει σιγαλή βροχή
καταμεσής καλοκαιριού, στα ερημικά χωράφια.

Δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά. Μένουν στο σπίτι
κι έχουν μια ξέχωρη προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο
και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας, τόσο
που ο πόνος κάτω απ’ τα πλευρά μας, δεν είναι πια απ΄τη στέρηση
μα απ’ την αύξηση.

Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους,
είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι.

[ … ]

Σχήμα της Απουσίας
Γιάννης Ρίτσος

Ραγίζουν οι καρδιές και σφίγγουν τα χείλη!

Όμως δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον πόνο, τη θλίψη και τον φόβο που προκαλεί η βία…

Γεννάμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με σκοπό να ζήσουν όμορφα, να μη φοβούνται, να γίνουν καλοί άνθρωποι να έχουν ένα καλύτερο μέλλον από το το δικό μας παρόν αλλά βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας τα εμπόδια που υψώνει ο σάπιος κόσμος!

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ να ανοίξουμε τη συζήτηση μέσα στα σχολεία και τις γειτονιές μας για όλα αυτά με σκοπό να μην επιτρέψουμε να επεκταθούν, να μην επιτρέψουμε να σηκώσει κεφάλι η φασιστική βία!

ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που οπλίζουν το χέρι των φασιστικών & ναζιστικών συμμοριών και των διαφόρων στρατών ;

ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που ωφελούνται από τη δράση τους και τους αφήνουν στο απυρόβλητο ;

ΓΙΑΤΙ το κράτος και οι μηχανισμοί του ενώ παρεμβαίνουν άμεσα και αποφασιστικά ενάντια στο λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί, απέναντι σε αυτά τα φιντάνια «δυσκολεύεται» και δήθεν κάνει πως δε βλέπει, δε ξέρει, δεν ακούει μέχρι να είναι πολύ αργά ;

ΓΙΑΤΙ αυτές οι ομάδες έχουν τεράστια έχθρα απέναντι σε όσους αμφισβητούν και διεκδικούν και σε όσους επιλέγουν κάτι διαφορετικό από τη σαπίλα που τους γέννησε και τους θρέφει ;

ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ αξιοποιούν τις αθλητικές ομάδες για να επεκτείνουν τη δράση τους ενώ η ιστορία και η προέλευση αυτών των ομάδων δεν έχει καμία σχέση με τις εγκηματικές πρακτικές τους και τα φασιστικά ιδανικά τους ;

ΑΠΑΝΤΑΜΕ σε όλα αυτά τα ερωτήματα και είμαστε έτοιμοι να απομονώσουμε τη φασιστική και ναζιστική αηδία και να αποκαλύψουμε ότι τη γεννάει, τη χρειάζεται και τη θρέφει το ίδιο το σύστημα, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι μηχανισμοί τους γιατί θέλουν τα παιδιά μας άβουλα και φοβισμένα, να «κάθονται στα αυγά τους» και να μη διεκδικούν μία καλύτερη γειτονιά, ένα καλύτερο μέλλον, έναν καλύτερο κόσμο !

Οι εικόνες από τις αντιδράσεις των μαθητών και του λαού της Θεσσαλονίκης μας δείχνουν το δρόμο …

{gallery}img5/thess-antifa{/gallery}